Wat is slapeloosheid?

Slapeloosheid ontstaat als er sprake is van te weinig slaap of wanneer de kwaliteit niet voldoende is. U herkent slapeloosheid aan moeite met inslapen, niet kunnen doorslapen en vroeg wakker worden.

Bij een tekort aan slaap kunnen de volgende klachten voorkomen: Sneller geïrriteerd en prikkelbaar, sneller emotioneel, neerslachtigheid, vermoeidheid, geheugenproblemen, darmklachten, hoofdpijn, verhoogde spierspanning.

Langdurig slaaptekort verhoogt het risico op een depressie, overgewicht en suikerziekte en een verminderde werking van het immuunsysteem.

Hoe werkt slaapoefentherapie

De oefentherapeut benadert uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost. De slaapoefentherapie richt zich op het doorbreken van de vicieuze cirkel waarin u bent beland. Uitleg en praktische tips worden gecombineerd met ontspanningsoefeningen en cognitieve therapie.

 

Voor meer informatie: www.slaapoefentherapie.nl